ANM: Vreme deosebit de rece, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele deluroase, de marți după amiaza până vineri dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o informare meteo de vreme deosebit de rece și ninsori la munte valabilă de marți de la ora 14:00 până vineri la ora 10:00.

Meteorologii arată că în intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara.

Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece.

În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

ANM notează că în dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.