Gheorghe Flutur caută soluții pentru punerea în funcțiune a noilor cazane ale centralei de termoficare din Vatra Dornei după ce Guvernul a refuzat să achite 15 milioane de lei din contract: Guvernul PSD nu s-a gândit că Vatra Dornei nu are căldură, iar aici, în nordul țării, iarna vine mai repede cu o luna față de Videle


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut marți,  o întâlnire cu primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, și cu reprezentanții firmei care a montat cazanele centralei ce va asigura căldura în Vatra Dornei pentru a găsi o soluție în condițiile în care Guvernul nu a plătit încă cei 15 milioane de lei prin Programul Termoficare.

„Suntem, iată, la sfârșitul lunii octombrie și, din cauza iresponsabilului Guvern PSD care nici la această dată nu a alocat fondurile, 15 milioane de lei din Programul Termoficare, constructorul nu a primit banii pe care ar fi trebuit să-i primească încă din vară. Cum furnizorul de echipamente nu a primit banii, nu se pot începe probele în vederea punerii în funcțiune a cazanelor, cu toate că acestea sunt deja montate, iar combustibilul este pregătit”, a declarat Gheorghe Flutur.

El și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu modul în care Guvernul, care a știu să aloce bani unor localități cu primari PSD, nu a găsit resurse pentru a asigura căldura unei localități importante din nordul țării unde iarna vine mai repede decât în Videle, localitatea de unde provine Viorica Dăncilă.

„Câtă iresponsabilitate a acestui Guvern! Nici acum, în ultimele sale zile, Guvernului PSD-ist, care a dat bani la multe primării pesediste, nu s-a gândit la Vatra Dornei că nu are căldură, iar aici, în nordul țării, iarna vine mai repede cu o luna față de Videle”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a subliniat că, de altfel, Guvernul PSD a blocat sistematic Vatra Dornei și întreaga zonă.

„Nici acum nu a dat Hotărârea de Guvern pentru a se duce gazul metan aici, asta în ciuda repetatelor declarații făcute de membrii Guvernului la trecerea lor prin Sucevița sau Fălticeni”, a spus Flutur care a transmis că abia așteaptă să plece acest Guvern iresponsabil.

„Mâine, în ședința de Consiliu Judeţean, vom vota alocarea unei sume pentru  a acoperi o parte din necesar, iar Primăria Vatra Dornei va veni și ea cu ultimele resurse de care mai dispune pentru a se putea porni căldura”, a anunțat Flutur.

El a mai spus că a transmis, marți, o adresă către cele trei ministere care gestionează Programul Termoficare, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Mediului, în care a prezentat situația dramatică de la Vatra Dornei.

„Sper ca noul Guvern să fie instalat cât mai repede, pentru a debloca situația disperată de Vatra Dornei”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de