Flutur anunță tratative cu mai multe firme din nordul Germaniei care intenționează să-și reloce activitatea: Între Bulgaria și România au ales România, iar între Bacău și Suceava au ales Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit miercuri, în plenul Consiliului Județean, despre participarea delegației Sucevei la Expo Real München și le-a spus consilierilor județeni suceveni că oamenii de afaceri germani sunt foarte conectați cu realitățile din România și că deja sunt unii investitori germani care doresc să deschidă afaceri în județul Suceava.

„Sunt investitori care au venit din zona Hamburg la Suceava. Caută relocarea de industrii din nordul Germaniei în România”, a spus Flutur.

El a arătat că potrivit ultimelor discuții, între Bulgaria și România au ales România, iar între Bacău și Suceava au ales Suceava.

„Suntem în tratative. Vor terenuri, vor să investească în diverse domenii: benzi transportoare, instalații hidraulice, cărucioare pentru persoane cu handicap și mai multe altele. Abia aștept să înființăm Parcul industrial și să începem să fim mai activi, mai ales că echipa de la parc are această misiune, să vină investitori încoace. Perspectiva unei autostrăzi spre estul Europei și al României deschide calea să-și reloce industrii”, a spus Flutur.

El a menționat că a participat la discuții în care investitori spuneau clar: „Ani de zile am adus forța de muncă aici, către capital. Acum să ducem capitalul către forța de muncă”.

„Este o teorie nouă pe care am văzut-o în vest, în special în Germania, și cred că trebuie să venim în întâmpinarea lor. Asta nu înseamnă că trebuie neglijată investiția capitalului autohton care, eu sunt de părere, că trebuie să aibă prioritate”, a spus președintele Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de