Prefectul Mirela Adomnicăi va reveni în PSD după încetarea mandatului și intenționează să candideze în viitoarele alegeri. Ea consideră că poate face față unor provocări la nivel județean


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că va reveni în PSD după ce i se va încheia mandatul și că intenționează să candideze în viitoarele alegeri.

Adomnicăi a spus că va reveni cu certitudine în PSD amintind că dacă adună și perioada de suspendare din partid din martie 2017, adună 21 de ani în această formațiune politică.

Mirela Adomnicăi a spus că acest partid a  mai traversat perioade dificile și că și-a revenit.

Ea a amintit că PSD, după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2004, a intrat în opoziție deși câștigase alegerile parlamentare și a spus că nu a fost ușor pentru că partidul a stat până în 2012 în opoziție, cu o perioadă scurtă de guvernare alături de PDL în 2009.

„Oportuniștii, veneticii, au părăsit încet-încet corabia greu încercată a acestui partid după care și-a revenit chiar spectaculos”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că are încredere că mesajele acestui partid se adresează oamenilor și are o preocupare pentru oameni.

Întrebată dacă se simte pregătită să candideze pentru funcția de președinte al CJ Suceava, ea a spus că în ceea ce privește calificarea pentru o funcție la nivelul județului crede că această experiență din 2017 până în prezent este utilă pentru mine și i-a confirmat că poate face față unor provocări la nivel județean.

Ea crede că ar cam trebui stabilite de acum candidaturile pentru alegerile locale din iunie 2020.

„În ceea în ce mă privește și în funcție de discuțiile purtate cu colegii, în ceea ce privește fie o candidatură la nivelul municipiului reședință de județ, fie o candidatură pentru președinția Consiliului Județean, fie o candidatură pentru alegerile parlamentare, în funcție de modul în care se poartă discuțiile și persoanele care doresc și pot face față unei asemenea provocări, voi lua și decizia, dar în urma unui vot exprimat”, a spus Adomnicăi.

Ea a spus că nu vrea ca acest vot să fie exprimat la Dumbrăveni.

În 2016, în urma unui vot în CEx al PSD Suceava de la Dumbrăveni, Adomnicăi a fost desemnată pe locul al treilea pe lista de candidați PSD la alegerile parlamentare, loc eligibil, dar că această decizie nu a fost transpusă în practică. (T.B.)


Intră acum și în grupul de