Un caz de infecţie cu virusul West Nile a fost confirmat în acest sezon la un pacient domiciliat în municipiul Suceava. Din luna iunie s-a suspicionat îmbolnăvirea în cazul a nouă persoane din județ


Intră acum și în grupul de

De la debutul activităţii de supraveghere şi control al infecţiei cu virusul West Nile, din luna iunie  şi până în prezent, în judeţul Suceava au fost internate şi investigate 9 persoane suspecte de îmbolnăvire.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a precizat pentru NewsBucovina că din totalul persoanelor investigate medical, doar într-un singur caz a fost confirmată prin analize de laborator infecţia cu virusul West Nile la un pacient domiciliat în municipiul Suceava, care la internare nu prezenta o simptomatologie clară şi care avea mai multe probleme medicale.

De menţionat este că supravegherea şi controlul infecţiei de virusul West Nile a debutat în data de 3 iunie 2019 şi se încheie pe 15 noiembrie, potrivit metodologiei.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, infecţia cu virusul West Nile este o boală infecţioasă, virusul fiind transmis prin înţepătura de ţânţar.

Persoanele cu vârsta de 15 ani şi peste această vârstă, ce prezintă febră şi simptome ale meningitei/meningoencefalitei şi  la care, în urma puncţiei lombare, lichidul cefalo-rahidian este limpede, semn al infecţiei virale, sunt investigate suplimentar în vederea identificării unei posibile etiologii determinate de virusul West Nile.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de