FOTO/VIDEO// Incendiul în care a ars o cabană din Vatra Dornei a fost lichidat după o intervenție de zece ore. Incendiul a pornit de la instalația electrică


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au acționat toată noaptea de vineri spe sâmbătă pentru lichidarea incendiului care a afectat o cabană din stațiune Vatra Dornei și care a pornit de la instalația de alimentare cu energie electrică care era asigurată cu generator și panouri fotovoltaice

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari suceveni au acționat zece ore în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru lichidarea unui incendiu care a afectat o cabană din stațiunea Vatra Dornei.

Incendiul a fost observat de la distanță și a fost anunțat abia când deja ardea generalizat clădirea, construită din lemn, fiind vorba de o suprafață de circa 700-800 mp

Incendiul prezenta pericol de propagare la fondul forestier, un grajd și o altă construcție anexă, dar pompierii militari au reușit localizarea incendiului și a fost eliminat pericolul de propagare.

Intervenția pompierilor militari a fost foarte dificilă din cauza cantității foarte mari de material lemnos și lichidarea incendiului a durat zece ore.

În incendiu a ars cabana, cu parter și etaj, pe aproximativ 600 mp, cu bunurile din interior

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat.

Sursa citată a menționat că instalația de alimentare cu energie electrică era asigurată cu un generator și panouri fotovoltaice.


Intră acum și în grupul de