Ploile au făcut ravagii în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Autoturismele care au circulat joi, în jurul orei 17:30 pe drumul național DN 17, în zona pasarelei Șcheia, au fost nevoite să înfrunte puhoiul de apă adunat acolo în urma precipitațiilor torențiale. Imediat, la fața locului au ajuns pompierii care au intervenit cu două autospeciale și o motopompă ale Detașamentului Suceava și o autospecială și o motopompă a colegilor de la Detașamentul Fălticeni. Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, pe lângă ploile torențiale, respectiv 25l/mp, o cauză a inundării drumului european E 576 pe o suprafață de 1.000mp a fost și ”canalizarea colmatată în urma aluviunilor aduse de ploaie”.

Demn de menționat este faptul că această porțiune de drum, în luna octombrie a anului trecut, a făcut obiectul unor lucrări de reabilitare cu bani de la buget. Deși la fiecare ploaie mai abundentă și în anii trecuți în acea zonă se formau adevărate lacuri, se pare că situația se va repeta și de acum încolo, deoarece proiectul s-a realizat din birou, nu cu măsurători la fața locului. În loc să se realizeze o canalizare cu conducte mari, care să preia apa ce se scurge de pe versanți și se adună în acel loc, s-au făcut ca de obicei lucrări de mântuială, cu conducte mici, incapabile să preia cantitățile de apă. Oamenii din zonă, dar și șoferii, sunt nemulțumiți deoarece se știa foarte bine care era situația acolo, iar nemulțumirea este și mai mare întrucât situația va perpetua.

”Aici tot refulează canalizarea. Așa era și înainte, așa este și acu. Pentru ce au făcut lucrările anul trecut, în toamnă, de au deviat drumul și au sufocat traficul, iar nouă ne-au tocat nervii și răbdarea, ca acum că avem aceleași probleme? Și-au bătut joc de noi și au aruncat banii din buzunarul nostru, că au fost bani de la buget”, a spus supărat un șofer sucevean.

Precipitaţiile căzute joi seara au inundat și holul şi 3 anticamere a Camerei de Comerț și Industrie a Regiunii Cernăuți România, de pe str. Ciprian Porumbescu. De asemenea, a mai fost inundat garajul și subsolul unei case de pe str. Ghe. Doja și garajul și beciul unei alte locuințe de pe str. Mircea Damaschin. În toate aceste cazuri detașamentul Suceava a intervenit cu autospeciale pentru evacuarea apei.

Apa a intrat și în Bazarul din Lunca Sucevei, inundându-l pe o suprafață de 3.000 mp, însă nu au fost afectate standurile. Aici au intervenit 3 autospeciale și tot atâtea motopompe ale detașamentului Suceava, câte o autospecială și o motopompă a Detașamentului Fălticeni, iar Comitetul Local pentru Situații de Urgență Suceava a adus o motopompă și un generator.

Tot joi după-amiază, potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, între orele 17.50 – 18.00 în comuna Dolheşti s-au semnalat ploi însoţite, timp de 5 minute, de grindină cu dimensiunile bobului de 15 mm şi descărcări electrice. În urma acestui fenomen au fost afectate mai multe acoperişuri de case şi anexe construite din azbest, culturi agricole şi au fost avariate 4 autoturisme.


Intră acum și în grupul de