Poezie şi muzică, versuri şi sunete, într-un spectacol de excepţie “La Fierărie”


Intră acum și în grupul de

S-a întâmplat în Suceava! Mai exact, la pub-ul boem “La Fierărie”!Nume sonore sucevene, cadre universitare, politicieni, în frunte cu edilii Sucevei, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu, au fost prezenţi vineri după-amiază la evenimentul prilejuit de lansarea volumului de poezii “Epistole către Hefaistos” a poetului şi publicistului sucevean Vasile Ursachi şi lansarea CD-ului “Desmierdări musiceşti”, semnat de suceveanca Cristina Gheorghiu. Manifestarea a fost moderată de prof. Emil Ursu, directorul general al Complexului Muzeal Bucovina.

Evenimentul a debutat cu proiecţia videoclipului realizat cu ocazia lansării ceremoniale a volumului de sonete semnat de Vasile Ursachi şi a continuat cu o prezentare a cărţii făcută de George Mihalcea, binecunoscut realizator de talk-show-uri şi emisiuni culturale. “Este o adevărată nebunie să scrii poezie la final de secol XX şi să mai şi continui în secolul următor”, a subliniat George Mihalcea, care a descris cartea prietenului său, Vasile Ursachi, ca fiind “ o carte mare”, în ciuda dimensiunilor mici. “Vasile Ursachi este un barbar al secolului XXI, este imposibil ca un om care se respectă să nu se lase sedus de aceste versuri”, a conchis Mihalcea.

După lansarea de carte, cei prezenţi “La Fierărie” au avut parte şi de recitalul Cristinei Gheorghiu, prilejuit de lansarea CD-ului “Desmierdări musiceşti”, album care include piese din culegerile “Anton Pann” şi “Alexandru Voevidca”. Vocea şi repertoriul prezentat de interpretă a fermecat audienţa, transmiţându-le celor prezenţi frumuseţea cântecului vechi şi a simţămintelor autentice. Aşa cum a subliniat moderatorul evenimentului, prof. Emil Ursu, “este o adevărată bucurie că această artistă s-a întors în Suceava, oraşul natal, ca să îşi lanseze noul material care reprezintă o adevărată bogăţie în materie de cântec vechi.”

Programul manifestării, care a început la orele 15:00, a cuprins şi o serie de recitaluri susţinute de artişti suceveni precum şi un fado portughez, dedicat poeţilor şi poeziei, prezentat de interpreta Cristina Gheorghiu.

Au încântat audienţa Ilie Aurelian Zugrav, cu un microrecital de chitară clasică, cvartetul Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava şi doi tineri de la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani care au prezentat un medalion liric semnat de poetul Vasile Ursachi.

Evenimentul găzduit de “Fierăria” suceveană, care a lansat creaţiile a doi bucovineni de seamă, s-a transformat într-un adevărat spectacol, oferind celor prezenţi o încântătoare fuziune de poezie şi muzică, de versuri şi sunete.


Intră acum și în grupul de