Primarul Ion Lungu anunță că din primăvară încep lucrări de modernizare a Stadionului Areni, montarea unei nocturne și parcare supraetajată: Ne-am hotărât să modernizăm stadionul. Va fi unul cochet

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că din primăvara anului viitor vor începe lucrările de modernizare a Stadionului Areni, dar că va fi instalată și nocturnă și va fi realizată și o parcare supraetajată.

Astfel, în această zonă vor fi executate trei proiecte, unul de modernizare a stadionului, estimat la două milioane de euro, altul de montare a instalației de nocturnă, proiect estimat la un milion de euro și parcarea supraetajată care va face corp comun cu noua peluză a stadionului Areni, proiect în valoare de circa trei milioane de euro.

„Ne-am hotărât să modernizăm stadionul”, a spus primarul care a explicat că decizia a luat-o după consultări cu viceprimarii municipiului și secretarul Consiliului Local, apreciind că Guvernul nu va putea finanța în același timp și Sala Polivalentă a cărui proiect este la CNI și un nou stadion la Suceava.

În aceste condiții, primarul Ion Lungu, a spus că va fi realizat un proiect mai larg de modernizare a stadionului Areni și a apreciat că după modernizare acesta va fi „un stadion cochet”.

Cele trei proiecte, modernizarea stadionului, instalarea nocturnei și parcarea supraetajată vor începe în primăvara anului viitor, a estimat primarul, care a menționat că la parcarea supraterană care va fi realizată între sediul Primăriei și stadion, cu aproape 250 de locuri de parcare, se lucrează deja la proiect. (T.B.)

loading...