Primarul Ion Lungu anunță că din primăvară încep lucrări de modernizare a Stadionului Areni, montarea unei nocturne și parcare supraetajată: Ne-am hotărât să modernizăm stadionul. Va fi unul cochet


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că din primăvara anului viitor vor începe lucrările de modernizare a Stadionului Areni, dar că va fi instalată și nocturnă și va fi realizată și o parcare supraetajată.

Astfel, în această zonă vor fi executate trei proiecte, unul de modernizare a stadionului, estimat la două milioane de euro, altul de montare a instalației de nocturnă, proiect estimat la un milion de euro și parcarea supraetajată care va face corp comun cu noua peluză a stadionului Areni, proiect în valoare de circa trei milioane de euro.

„Ne-am hotărât să modernizăm stadionul”, a spus primarul care a explicat că decizia a luat-o după consultări cu viceprimarii municipiului și secretarul Consiliului Local, apreciind că Guvernul nu va putea finanța în același timp și Sala Polivalentă a cărui proiect este la CNI și un nou stadion la Suceava.

În aceste condiții, primarul Ion Lungu, a spus că va fi realizat un proiect mai larg de modernizare a stadionului Areni și a apreciat că după modernizare acesta va fi „un stadion cochet”.

Cele trei proiecte, modernizarea stadionului, instalarea nocturnei și parcarea supraetajată vor începe în primăvara anului viitor, a estimat primarul, care a menționat că la parcarea supraterană care va fi realizată între sediul Primăriei și stadion, cu aproape 250 de locuri de parcare, se lucrează deja la proiect. (T.B.)


Intră acum și în grupul de