Primarul Sucevei cere Consiliului Local să aprobe un credit de aproape 6 milioane de euro pentru plata TVA la achiziția autobuzelor electrice și cofinanțarea de 2 la sută la proiectele cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că intenționează să contracteze un credit de circa 27 de milioane de lei pentru plata cofinanțării la proiectele cu finanțare europeană în condițiile în care la achiziția de autobuze electrice municipalitatea trebuie să achite și TVA-ul la prețul acestora.

Lungu a spus într-o conferință de presă că plata TVA nu este eligibilă la proiectul cu finanțare europeană, iar la cele 50 de autobuze electrice care vor fi achiziționate prin proiectul european TVA este de 19,7 milioane de lei.

„Am discutat la Guvern și mi s-a spus că acest TVA se poate recupera. Până îl recuperezi, trebuie să-l plătești”, a explicat primarul.

În aceste condiții, Ion Lungu a spus că va cere Consiliului Local Suceava să aprobe angajarea unui credit de 27,7 de milioane de lei din care 19,7 reprezintă TVA la achiziția autobuzelor, iar restul cofinanțare de 2 la sută pentru cele zece proiecte cu finanțare europeană care vor fi implementate în municipiu.

Primarul a explicat că vor fi cheltuite doar sumele necesare de bani și că trebuie să se asigure că are cofinanțarea asigurată la toate proiectele cu finanțare europeană accesate de municipalitate.(T.B.)


Intră acum și în grupul de