Percheziții în județul Suceava pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un număr de 36 de percheziții domiciliare sunt efectuate, miercuri, în județele Iași, Suceava și Botoșani într-un caz care vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă, cauza fiind instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași.

Potrivit DIICOT,  începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal pe raza judeţului Iași.

Ancheta a evidențiat că după primirea și depozitarea țigaretelor de contrabandă, liderul grupului infracțional proceda la distribuirea acestora către ceilalți membri și la colectarea banilor rezultați din valorificarea țigaretelor.

De asemenea, liderul grupării indica prețul minim de distribuire a țigaretelor către ceilalți membri, care la rândul lor adăugau propriile procente la prețul de vânzare către cumpărători.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane.


Intră acum și în grupul de