Chitanţe eliberate pentru depozitarea deşeurilor menajere pe platforma Mirăuţi, deşi este închisă


Intră acum și în grupul de

Deşi groapa de gunoi a municipiului Suceava, cea de pe malul râului Suceava este închisă de jumătate de an, aici fiind acceptate doar deşeurile rezultate din construcţii, Test Prima Suceava, firma ce administrează platforma, acceptă în continuare depozitarea deşeurilor menajere încălcând legea. Mai mult, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă că Test Prima a eliberat şi chitanţe după ce a încasat sume de bani pentru depozitarea de deşeuri menajere pe platforma Mirăuţi, ceea ce dovedeşte încălcarea legii.

„Administratorul societăţii, Viorel Juravle a refuzat controlul şi nu a desemnat o altă persoană care să participe de desfăşurarea verificărilor. La sediul firmei, comisarii au lăsat o invitaţie pentru a doua zi, pentru a se prezenta cu documentele de rigoare pentru încheierea procesului verbal de inspecţie, dar nici atunci nu a venit”, a precizat Adriana Iordache cu menţiunea că firma Test Prima a fost amendată cu 100.000 lei.

Aceasta nu este prima amendă din acest an, în valoare de 100.000 lei, pe care o primeşte Test Prima, o sancţiune similară fiind aplicată pentru staţia de sortare de la Milişăuţi, ce funcţiona fără autorizaţie de mediu.

„Sancţiunea a fost contestată, de altfel este o obişnuinţă a lui de a contesta procesele verbale pentru că, odată instanţa i-a schimbat o amendă în avertisment şi de atunci el tot contestă. A motivat că cei de la mediu nu-l lasă să-şi facă treaba şi că el a cheltuit două miliarde de lei vechi pentru închiderea gropii. Este o obişnuinţă a patronului de a sfida Garda de Mediu. Noi îl lăsăm să închidă depozitul dar să respecte acordurile de mediu”, a subliniat Adriana Iordache.

Deşeurile nepericuloase din municipiul Suceava trebuiesc transportate şi depozitate pe platforma Antileşti – Fălticeni, ce are ca termen de închidere sfârşitul anului 2010.


Intră acum și în grupul de