Ţigări de contrabandă, dosite în locomotive


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit, independent sau în cooperare cu lucrătorii vamali, aproximativ 7.900 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare totală de peste 27.250 lei, ascunse în două locomotive de tren şi în portbagajul unei maşini. Potrivit ofiţerului Relaţii Publice din cadrul IJFP Suceava, subcomisar de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, bunurile a căror destinaţie era „piaţa neagră” de desfacere din România au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanele implicate au fost sancţionate conform prevederilor legale.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicşani, judeţul Suceava, împreună cu lucrătorii vamali, au depistat vineri, la intrarea în ţară, în două locomotive, 2.790 pachete de ţigări cu timbru ucrainean, mărcile „Three Kings”, „Saint George” si „Ronson” în valoare de 5.759 lei.

Acestea erau ascunse în sala maşinilor, pe boghiurile din spate, ambalate în sacose de culoare neagră legate cu bandă adezivă de conductele care acţionează frâna, iar mecanicii locomotivelor, A. Gheorghe, în vârstă de 46 de ani şi B. Ştefan, în vârstă de 49 de ani, intenţionau să le introducă ilegal în ţară.
Ţigările în valoare 5.759 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

De asemenea, sâmbătă, în jurul orei 17.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilegal cu ţigări. Astfel, în cadrul acestei acţiuni, au oprit, pe raza localităţii Vicovu de Sus, un autoturism marca Ford Focus, condus de cetăţeanul roman Valentin B., în vârsta de 53 ani, domiciliat in municipiul Suceava.

La controlul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit in portbagajul acestuia 5.100 pachete de ţigări cu timbru ucrainean, mărcile „Ronson”, „More” „Viceroy” si „Next”, fără documente de provenienţă.
Bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană din Vicovu de Sus, intenţia sa fiind de a le comercializa în interes personal în bazarul din municipiul Suceava.

Celui în cauză i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, acte ce au fost înaintate către D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava în vederea continuării cercetărilor.
Ţigările, în valoare de 21.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră.


Intră acum și în grupul de