Viceprimarul din Rădăuți a primit în mapa de serviciu adresa prin care PSD l-a exclus din partid. Doi consilieri locali PSD își dispută deja poziția de viceprimar. Bogdan Loghin: Nu voi ataca în instanță ordinul prefectului de încetare a mandatului


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că a primit marți, în mapa de serviciu, adresa organizației PSD Suceava de excludere a sa din partid, deși o comunicare din partea partidului ar fi trebuit să-i ajungă prin poștă.

„Mi s-a comunicat, în data de 5 noiembrie, din partea PSD, prin mapa de la Primărie. Am luat act. Am avut o nelămurire și am mers la secretarul municipiului care mi-a transmis că nu mai m de ce să vin la serviciu”, a spus Bogdan Loghin care a rămas surprins de această interpretare a prevederilor legale în condițiile în care este înlocuit din funcție doar după ce există un ordin al prefectului și o hotărâre a Consiliului local.

„Merg în continuare la serviciu deși primarul mi-a spus că nu mai am ce să caut”, a spus viceprimarul.

El a mai spus că a constatat că deja este o dispută între consilieri locali PSD privind cine va prelua funcția de viceprimar.

„Acum e o luptă între Ghiță Simota și Mihai Reman”, a spus Loghin care consideră că Reman ar trebui să fie cel desemnat pentru că își dorește foarte mult, iar prin tinerețea lui ar putea să facă ceva pentru oraș.

El consideră că Reman nu iese din linia PSD în timp ce stilul său mai neconformist și cu dorința de a spune lucrurilor pe nume nu l-a avantajat în relația cu primarul PSD Nistor Tatar.

Bogdan Loghin a mai declarat că nu va ataca un ordin al prefectului prin care se constată încetarea mandatului său de viceprimar și că nu intenționează să le bage bețe în roate celor din Primărie.

El a arătat că are spirit de echipă și merge pe linia corectă cu acea echipă, dar că nu a mai putut merge pe aceeași linie cu PSD.

„Când trenul deraiază nu mai poți să mergi pe acea linie”, a spus Loghin.

Viceprimarul a menționat că după ce-și va încheia mandatul, împreună cu consilieri locali rădăuțeni, va monitoriza toate acțiunile de final de mandat ale actualului primar.

„Vom fi foarte atenți la indicatorii tehnico-economici și la vânzări”, a spus Loghin.

El a explicat că Primăria are datorii la Servicii Comunale de circa 6 milioane de lei, aproape bugetul de investiții pe doi ani, 4,2 milioane de lei în urma unor hotărâri judecătorești, iar 1,6 milioane de lei pentru neplata apei meteorice de peste 3 ani.

Loghin a apreciat că actualul primar a făcut angajamente din bugetul local pentru diverse investiții pe final de mandat și că Primăria Rădăuți va ajunge la fel cum a ajuns vistieria țării după guvernarea PSD, cu toți banii cheltuiți, cu obligația la plată a unor decizii judecătorești, ceea ce este foarte periculos pentru dezvoltarea municipiului.(T.B.)


Intră acum și în grupul de