Gheorghe Flutur anunță că a semnat contractul de modernizare a drumului județean Rădăuți – Bilca – Vicovu de Sus, iar cât vremea permite se vor executa lucrări de reabilitare pe mai multe trasee de drumuri județene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de asfaltare a DJ 178C, Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus.

„Pot să dau, astfel, o veste bună pentru locuitorii din zona Rădăuți – Vicov. Se poate trece, în sfârșit, la asfaltarea acestui drum după ce a trebuit să fie reluată licitația – și pentru acest drum; nu a venit niciun ofertant, în special din cauza efectelor OUG 114/2018”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că soluția constructivă este corespunzătoare unui drum în zonă de deal, cu platforma de 8 metri.

El a menționat că, în plan orizontal, se va păstra traseul existent al drumului făcându-se acele corecturi locale, strict necesare îmbunătățirii elementelor geometrice legate de circulație, iar în plan vertical drumul se va înălța în medie cu 18 cm. 

Asfaltarea se va realiza cu  4 cm uzură – beton asfaltic, 6 cm strat de legătură beton asfaltic deschis, 8 cm strat de bază – anrobat bituminos.

Totodată, se vor  executa șanțuri de pământ și rigole carosabile pentru scurgerea şi dirijarea apelor.

Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor în zonele de intersecție cu drumurile laterale se vor executa 97 podețe tubulare și 5 podețe dalate, iar pentru descărcarea apelor colectate de șanțuri vor fi executate 23 podețe. 

Mai mult, pentru asigurarea continuității traseului drumului județean DJ 178C, se vor reabilita 12 poduri și se vor amenaja intrările pe 141 drumuri laterale.

Pentru avertizarea şi informarea participanților la trafic se vor face marcaje rutiere, vor fi montate indicatoare rutiere și se vor planta borne kilometrice.

Valoarea proiectului este de 32.259.656 lei fără TVA.

Pentru că vremea permite, în județ se lucrează și speră să se poată finaliza foarte repede lucrările la Ostra, după ce s-au finalizat reparațiile prin pasul Puzdra, și la Vercicani – Liteni.

„La Siret – Mușenița se lucrează la platforma drumului, la Boroaia se lucrează la șanțuri și accesul la proprietățile populației. La drumul spre Rarău, de la Câmpulung Moldovenesc prin Izvorul Alb, se lucrează la zidurile de sprijin”, a declarat Flutur.

El a menționat că a avut o discuție joi dimineața cu comisia tehnică pentru a se trece la executarea marcajelor pe drumurile unde s-au finalizat asfaltările și că se lucrează la drumul spre Mălini. (T.B.)

loading...