Sistemul de încălzire din Vatra Dornei a fost pus în funcțiune. Flutur:A ieșit fum pe coșul centralei termice modernizate


Intră acum și în grupul de

Centrala termică a municipiului Vatra Dornei a fost pusă în funcțiune, joi, după lucrări de înlocuire a cazanelor cu unele performante și după ce 1,5 kilometri de rețea de transport și distribuție a agentului termic a fost înlocuită.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat la punerea în funcțiune a primului cazan modernizat al centralei a spus că a ieșit fum pe coșul centralei modernizate la ora 13:00.

„Am avut mari emoții alături de primarul Ilie Boncheș, dar astăzi am dat drumul la flacără la primul cazan care în termen de 72 de ore, în trei zile, conform manualului, va produce căldură pentru peste două mii de apartamente din Vatra Dornei. Asta înseamnă că cel târziu duminică va fi căldură în apartamente”, a spus Flutur.

El a menționat că investiția constă în două cazane de 6 MW fiecare care au un randament de peste 85 la sută, față de cazanele vechi ce aveau un randament sub 50 la sută.

Președintele Flutur a spus că s-au înlocuit peste 1,5 kilometri de conducte magistrale și secundare pentru că erau pierderi uriașe.

Consumul va fi la această centrală de circa 100 mc de lemn pe zi, fiind asigurate stocurile pentru iarnă, a mai adăugat Flutur.

El a explicat că de la începerea punerii în funcțiune a primului cazan specialiștii monitorizează circulația apei calde, iar cazanele trebuie să se încălzească treptat cazanele.

„Totul este asistat pe calculator”, a spus Flutur care a adăugat că după ce ajunge în parametrii normali apa în caloriferele dornenilor va ajunge la peste 70 de grade Celsius.

El a precizat că peste două săptămâni va fi pornit și al doilea cazan, care este identic cu primul, dar că cele două cazane vor funcționa simultan doar când vremea va fi deosebit de rece, sub minus 15 grade Celsius.

„Reamintesc că lucrările de aici au fost executate prin programul guvernamental Termoficare unde Guvernul PSD trebuia să aloce 15 milioane de lei încă din luna aprilie, dar nu a alocat nimic”, a spus Flutur.

El a subliniat că CJ Suceava împreună cu Primăria Vatra Dornei au reușit să găsească, în parte, sursă de finanțare.

„Am dus tratative cu furnizorul de cazane, firma Elsaco, căruia vreau să-i mulțumesc public că a avut încredere în noi și astăzi, așa cum ne-a promis, a dat drumul la încălzire în Vatra Dornei”,  a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de