Flutur: Guvernul PSD a mințit până în ultima zi că va debloca construirea magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei. Vom căuta documentația să o deblocăm și mă mut diriginte de șantier pe zonă până când ajunge gazul metan la Dorna

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Vatra Dornei, la punerea în funcțiune a centralei termice modernizate din acest municipiu că pentru el rămâne o prioritate realizarea conductei magistrale de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei.

„Rămâne pentru mine o prioritate conducta de gaz metan spre Vatra Dornei care a rămas o poveste pe hârtie pentru Guvernul PSD”, a spus Flutur.

El a arătat că Guvernul PSD nu a aprobat în ultima ședință, așa cum s-au lăudat cei din PSD Suceava, hotărârea prin care se puteau începe lucrările la această magistrală de gaz natural.

„Guvernul PSD a mințit până în ultima zi că în următoarea ședință de guvern dă hotărârea pentru a se putea începe construirea magistralei de gaz natural Pojorâta- Vatra Dornei și nu au dat nicio hotărâre”, a spus Flutur.

El a anunțat că el împreună cu deputatul Angelica Fădor vor prelua problema și vor căuta documentația pentru a fi deblocată.

„Se poate lucra și iarna la instalarea magistralei de gaz natural. Bani sunt, dar trebuie voință. Mă mut și eu diriginte de șantier pe zona asta până când văd că a ajuns gazul metan la Vatra Dornei.

PSD Suceava a anunțat în urmă cu o săptămână că în ședința de guvern de luni va fi aprobată o hotărâre pentru scoaterea temporară din circuit a terenului agricol pe unde trece magistrala de gaz natural, dar această hotărâre nu a mai fost adoptată.

„În ședința de guvern ce va avea loc luni, 4.11.2019, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre ce va marca încă o etapă împlinită în realizarea unui obiectiv economic foarte important pentru județul Suceava, asumat și susținut permanent de parlamentarii social-democrați suceveni: aprobarea scoaterii temporare a terenurilor agricole situate în extravilan pentru proiectul de importanță națională „Conducta de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei””, se arăta în comunicatul PSD Suceava care sublinia că în acest fel se demonstrează încă odată respectarea promisiunilor asumate de parlamentarii PSD Suceava.

loading...