Uzina de preparare de la Tarniţa, amendată din cauza nesimţirii Primărie Ostra


Intră acum și în grupul de

La Uzina de preparare Tarniţa din cadrul SC Minbucovina SA Vatra Dornei comisarii de mediu suceveni au efectuat o serie de verificări ce au vizat iazul de decantare Tărnicioara, de pe teritoriul comunei Ostra unde se derulează lucrări de închidere şi ecologizare. „S-a verificat starea uzinei de preparare Tarniţa. Comisarii au constatat că s-au efectuat lucrări de demolare a construcţiei şi valorificare a fierului vechi rezultat ceea ce este forte bine, dar s-a creat o stare insalubră cu resturi din construcţii şi anvelope ce oferă disconfort. La iazul Poarta Veche din Ostra, primăria a depozitat deşeuri menajere reciclabile. La un control anterior, comisarii au solicitat societăţii Minbucovina să amplaseze o barieră pentru a nu se permite accesul, lucru pe care nu s-a realizat, în schimb, ne-a fost prezentată o adresă către Primăria Ostra prin care se solicita să nu se mai efectueze depozitări, dar nu a fost luată în seamă pentru că depozitări s-au efectuat”, a declarat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache.

Aceasta a precizat că Minbucovina a fost amendată cu 20.000 lei pentru depozitul de deşeuri de la iazul de decantare de la Poarta Veche, deşeuri aduse de primărie şi pentru deşeurile din construcţii rămase după demolarea de la Tarniţa.

Adriana Iordache a spus că în această săptămână se vor efectua şi o serie de verificări la Primăria Ostra, care a fost sancţionată anterior cu un avertisment. „Noi am vrut să lăsăm în această perioadă primăriile, pentru că până pe 17 iulie au termen de închidere a gropilor de gunoi, dar se pare că nu se poate”, a mai adăugat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava.


Intră acum și în grupul de