Compartimentul Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, inaugurat după o investiție de 1,3 milioane de lei, în prezența președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, și primarului Mihăiță Negură//FOTO-VIDEO


Intră acum și în grupul de

Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a fost reabilitat şi modernizat, fiind dotat în prezent cu aparatură de ultimă generaţie şi mobilier specific, investiţia realizată din fondurile proprii ale unităţii fiind în valoare de 275 000 de euro.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că reabilitarea, modernizarea şi dotarea Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă asigură creşterea calităţii actului medical şi a condiţiilor de cazare pentru pacienţii internaţi, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personalul acestui compartiment.

Săndulescu a spus că investiţia în valoare de 275 000 de euro a fost realizată din fondurile proprii ale spitalului şi a inclus reabilitarea şi modernizarea spaţiilor şi a instalaţiilor electrice, instalaţiilor de oxigen, înlocuirea tâmplăriei, precum şi dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi cu mobilier specific.

El a precizat că acest compartiment dispune de un aparat Röntgen mobil pentru efectuarea radiografiilor la patul pacientului, saloanele sunt prevăzute cu paturi tip ATI, cu monitoare tip ATI la fiecare pat, care sunt conectate la staţia centrală, amplasată în camera de gardă a asistentelor medicale, pentru a se vizualiza în timp real parametrii vitali pentru fiecare pacient.

Medicul câmpulungean a menţionat că la fiecare pat sunt prevăzute console tip ATI şi prize pentru cablu de internet, iar saloanele au în dotare instalaţii de aer condiţionat pentru uz medical.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a arătat că şi Unitatea de Transfuzii Sanguine a fost reabilitată şi modernizată, iar în prezent are în dotare aparatură de ultimă generaţie.

El a mai spus că spaţiile Compartimentului ATI sunt prevăzute cu covor de pardoseală tip ATI, iar pereţii cu tapet special care suportă acţiuni de dezinfecţie.

Medicul Cătălin Săndulescu a subliniat că acest compartiment ar urma să fie deschis în cursul săptămânii viitoare, după efectuarea procedurii de dezinfecţie şi recoltarea de probe, urmând să fie obţinut avizul de funcţionare din partea DSP Suceava.

“Vrem să luăm toate măsurile de siguranţă înainte de deschiderea efectivă a Compartimentului ATI”, a mai precizat Săndulescu.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a mai precizat că în cadrul Compartimentului ATI îşi desfăşoară activitatea un medic anestezist.

La inagurare a participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a menționat că și Consiliul Județean, prin Spitalul Județean de Urgență Suceava, a sprijinit spitalul câmpulungean prin transferul unei instalații de sterilizare.

„Felicit pe domnul primar Mihăiță Negură și conducerea Spitalului Municipal, pe domnul manager Cătălin Săndulescu. Am fost de fiecare dată alături de Câmpulung Moldovenesc. Ei au trecut și prin momente foarte grele, au avut conturile blocate din cauza ”celebrului” Program Utilități și Mediu, ”opera” pesediștilor. Voi continua să-i sprijin pentru că voi sprijini totdeauna oamenii gospodari, care văd că folosesc rațional banii publici”, a spus Flutur. (L.B.)


Intră acum și în grupul de