Coşurile de fum continuă să provoace incendii


Intră acum și în grupul de

Deşi a venit sezonul cald, în judeţ continuă să se înregistreze incendii provocate de la coşurile de fum. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, luni, la ora 22:28, prin serviciul 112 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Viorel B., din comuna Voitinel. Astfel, Garda de intervenţie Vicovu de Sus s-a deplasat la locul incendiului cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea acestuia.

La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul casei, construit pe astereală din lemn şi învelitoare din şindrilă şi la bucătăria de vară, construită din lemn, existând posibilitatea de propagare la adăpostul de animale şi două case învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 00:43, dar a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 40 mp, bucătăria de vară pe o suprafaţă de circa 20 mp şi mobilier – două paturi, un dulap şi o masă. De asemenea, s-au degradat pereţii portanţi ai casei, construiţi din chirpici pe o suprafaţă de circa 100 mp, tavanul pe o suprafaţă de circa 40 mp şi un motofierăstrău. Pagubele au fost estimate de proprietar la cca 6.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jarului sau a scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului deteriorat.
Pompierii au salvat adăpostul de animale şi cele două locuinţe învecinate, în valoare de aproximativ 40.000 lei.


Intră acum și în grupul de