Polițiștii din Vatra Dornei au identificat un transport ilegal a 33,5 mc de cherestea. Operatorul de transport a fost amendat cu 15.000 lei

O cantitate mare de cherestea transportată ilegal a fost descoperită, duminică seara, în urma unui control în trafic efectuat de polițiștii din Vatra Dornei.

Aceștia au oprit un ansamblu de vehicule cu remorcă, care circula pe DN 17, strada Argestru din localitate. Potrivit IPJ Suceava, la volanul vehiculului se afla un bărbat de 51 de ani, din județul Neamț, care transporta cherestea de esență rășinoase, de la o societate comercială din județul Suceava, către aceeași firmă, însă cu punct de lucru în județul Arad.

Sursa citată arată că întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul mărfii transportate și cel înscris în avizul de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus, cantitatea de 33,56 mc, cherestea, față de cea din documente.

Astfel, operatorul de transport a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar materialul lemnos transportat în plus în valoare de 21.444 lei, a fost predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

loading...