Mai mulți șoferi băuți depistați duminică pe șoselele județului Suceava. Unul dintre ei a fost oprit de două ori în decurs de o oră


Intră acum și în grupul de

Mai mulți șoferi aflați în stare de ebrietate au fost identificați, duminica, de polițiștii suceveni. Toți sunt cercetați penal.

Printre șoferii băuți depistați în trafic se numără și un bărbat de 29 de ani, din Fălticeni, care a fost oprit de două ori în decurs de o oră. Mai întâi, în jurul orei 00:50, autoturismul condus de acesta a fost oprit pentru control pe DJ 208C din comuna Vulturești. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării. 

Ulterior, în jurul orei 01:30, bărbatul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliție în timp ce conducea autoturismul  pe DJ 208C din comuna Hârtop, având o alcoolemie de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De data aceasta, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Un șofer băut a fost depistat și în municipiul Suceava. Astfel, în jurul orei 02:00, pe str. Calea Unirii a fost oprit pentru control vehiculul condus de un tânăr de 23 de ani din județul Botoșani.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași noapte, pe DJ 177A din comuna Stulpicani, a fost identificat în trafic un localnic de 18 ani, care conducea o mașină având 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Apoi, pe DJ 291A din comuna Frătăuții Noi, polițiștii au identificat un localnic de 60 de ani care s-a urcat la volan cu o alcoolemie mare, de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ultimele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.


Intră acum și în grupul de