General Construct și Art Peisaj vor realiza Zona de agrement din lunca râului Suceava cu 12,8 milioane de lei. Ion Lungu:Avem un câștigător al licitației și mă bucur că sunt firme serioase din Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că asocierea formată din firmele sucevene General Construct și Art Peisaj va realiza proiectul Zonei de agrement din lunca râului Suceava.

Primarul a spus într-o conferință de presă că la licitație au fost două oferte, cea a asocierii câștigătoare și a Con Bucovina.

Valoarea ofertei câștigătoare este de 12,88 milioane de lei, față de valoarea de plecare care a fost de 12,94 milioane de lei.

„Avem un câștigător și mă bucur că sunt firme serioase din Suceava”, a spus primarul care a menționat că după perioada de contestații va merge la Guvern pentru semnarea contractului de finanțare urmând ca apoi să fie semnat și contractul de execuție.

El a arătat că se vor putea începe încă din acest an lucrările la acest proiect dacă se vor semna contractele.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Lungu a spus că, în condițiile în care investiția se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcții definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru biciliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.

Amintim că viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat recent, când a participat, în Finlanda la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe orașe europene, că idei inovative preluate din experiența în gestionarea spațiilor verzi partenerul din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava (T.B.)


Intră acum și în grupul de