Șoferul unui moped a ajuns în stare gravă la spital după ce a intrat în coliziune cu un autoturism în localitatea Botoșana


Intră acum și în grupul de

Un bătrân de 73 de ani a ajuns la spital după ce, conducând un moped, a intrat în coliziune cu un autoturism.

Accidentul a avut loc marți dimineața, în interiorul localității Botoșana. La un moment dat, bărbatul a efectuat virajul la stânga pentru a intra în curtea unui imobil, însă nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere vehiculelor care circulau din sens opus, ocazie cu care a intrat în coliziune cu autoturismul marca VW Golf care circula din direcția Botoșana-Comănești, condus regulamentar de un tânăr de 22 ani, din com. Poieni Solca.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului mopedului, aceasta fiind preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la UPU Suceava.

Conducătorul auto fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ iar  ulterior i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Celălalt șofer implicat în accident, din cauza stării de sănătate nu a putut fi testat cu aparatul etilotest și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date a poliției privind evidența permiselor de conducere s-a stabilit faptul că șoferul mopedului nu deține permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicul.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de