Directorul executiv al Direcției de Administrație Publică Locală din Consiliul Județean Suceava, Alexandru Gheorghe Moldovan, numit prefect de Suceava. El va fi instalat sâmbătă în prezența ministrului Culturii

Directorul executiv al Direcției de Administrație Publică Locală din Consiliul Județean Suceava, Alexandru Gheorghe Moldovan, a fost numit, vineri, prefect al județului Suceava.

Locul de prefect fusese vacantat din 28 noiembrie când Guvernul a hotărât încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, a funcției publice de prefect  a Mirelei Adomnicăi.

Instalarea noului prefect în funcție va avea loc sâmbătă de la ora 11:00 în prezența ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Alexandru Moldovan este jurist și a fost singura propunere transmisă de la Suceava premierului Ludovic Orban pentru această funcție, au declarat pentru News Bucovina surse liberale.

Mirela Adomnicăi a fost numită în funcția de prefect în data de 8 martie 2017 de premierul Sorin Grindeanu. Ea a fost menținută în funcție și de premierii Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

Fostul prefect a anunțat săptămâna trecută, în ședința Colegiului Prefectural Suceava că a înaintat Guvernului o cerere de încetare a mandatului exercitat temporar de prefect al județului Suceava.

Prefectul a spus pentru News Bucovina că și-a îndeplinit misiunea de a organiza alegerile prezidențiale și că, fiind un nou guvern, trebuie să fie reprezentat de o altă persoană.

Mi-am îndeplinit misiunea finală în sensul că am organizat corespunzător alegerile prezidențiale în județul Suceava . Am reprezentat un guvern care acum nu mai este în funcție și consider că este corect să vină un alt reprezentant la Instituția Prefectului”, a spus Adomnicăi

loading...