Autoritățile sucevene au inspectat parcul de mașini pentru intervenții pe timpul iernii. Ion Lungu anunță că sunt și utilaje și stocuri de materiale antiderapante suficiente, iar Lucian Harșovschi a făcut un apel sucevenilor să fie și ei pregătiți pentru sezonul rece


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi și responsabili din Primărie au inspectat, joi, parcul de utilaje de intervenție pentru sezonul rece ale firmei Diasil cu care municipalitatea are contract în acest sens.

Primarul a declarat că firma Diasil este pregătită pentru intervenții și a remarcat că sunt foarte multe utilaje-31, iar 11 sunt în plus față de caietul de sarcini.

El a mai spus că stocurile de material antiderapant sunt suficiente, respectiv 1200 de tone de sare și 250 de tone de nisip, ceea ce ar ajunge pentru trei luni de zile.

„Suntem pregătiți pentru iarnă”, a spus primarul care și-a exprimat mulțumirea că au apărut și utilaje de deszăpezire de capacitate mai mică ce vor putea fi folosite pentru deszăpezirea străzilor mai înguste.

El a explicat că este clar că rămâne o prioritate ca atunci când ninge, când îngheață, să se intervină în primul rând la bulevardele principale, dar că la fel de importante sunt și aleeile secundare și că au fost reproșuri din parte cetățenilor care au cerut să se intervină și pe străduțele mai înguste.

„Comandamentul de iarnă va funcționa de la sfârșitul săptămânii la Primăria Suceava”, a anunțat primarul.

Primarul Sucevei, Ion Lungu in inspecție la Diasil

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 13. November 2019

Lungu a spus că este o chestiune de bun-simț ca agenții economici să curețe în zona societăților și că, deși nu este adeptul amenzilor, vor fi aplicate sancțiuni atunci când vor îngreuna accesul pentru deszăpezire.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a făcut un apel și sucevenilor să fie pregătiți pentru sezonul rece, să respecte legislația și să aibă mașinile pregătite atunci când va începe ninsoarea, iar atunci când ninge abundent să nu încurce traficul rutier astfel încât utilajele să poată să intervină.

„Acolo unde va trebui vom aplica legea astfel încât să înțeleagă și agenții economici și sucevenii că trebuie să-și curețe trotuarul, să curețe țurțurii de gheață sau să ne permită accesul pentru a face acest lucru”, a spus viceprimarul.

Directorul Diasil, Vasile Curelaru, a declarat că firma sa este pregătită pentru intervenii și a menționat că s-a dotat în fiecare an cu noi utilaje și că banii primiți în baza contractului cu Primăria Suceava s-au întors în utilaje și în curățenia orașului.


Intră acum și în grupul de