Muzeul Bucovinei, premiat de președintele Klaus Iohannis cu Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri”. Gheorghe Flutur: Este unul dintre cele mai moderne muzee din țară, recunoscut ca fiind de importanță națională


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei a fost decorat, prin decret al președintelui Klaus Iohannis cu Medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării și promovării memoriei evenimentelor și participanților la înfăptuirea unității naționale și a statului român modern.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că este al doilea obiectiv din subordinea Consiliului Județean Suceava care este decorat de președintele României Klaus Iohannis în ultimul an, după Spitalul Județean Suceava.

El a spus că și acest obiectiv a fost remarcat după investițiile făcute în ultimii ani, amintind că au fost investiți circa 12 milioane de euro în modernizarea muzeului care găzduiește obiecte de patrimoniu foarte importante.

Președintele Flutur a subliniat că Muzeul de Istorie al Bucovinei este considerat unul dintre cele mai moderne muzee din țară și a fost recunoscut recent ca muzeu de importanță națională.

El a amintit că anul trecut Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun au câștigat primul loc ca destinație turistică de excelență.

Președintele Flutur a subliniat că numărul de vizitatori la Muzeul Bucovinei a fost de 380.000 anul trecut și că anul acesta numărul vizitatorilor este în creștere.

„Merită investit în domeniul culturii pentru că banii se întorc înapoi prin dezvoltare, prin atragerea turiștilor și creșeterea numărului de vizitatori. De aceea anunțăm încă două muzee în județul Suceava, respectiv Muzeul de Artă din Suceava cu peste 4000 de piese, si Muzeul din Siret care va prezenta istoria minorităților din Bucovina”, a spus Gheorghe Flutur.

El a felicitat Muzeul Bucovinei și conducerea acestuia pentru această recunoaștere prin medalia primită din partea președintelui României.


Intră acum și în grupul de