Gheorghe Flutur anunță că se continuă lucrările de asfaltare în zona Ostra și Liteni pentru că vremea permite, dar că în același timp se realizează semnalizarea și marcarea unor drumuri și se face pregătirea pentru iarnă

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că se continuă lucrările de asfaltare la Ostra și la Vercicani-Roșcani, se realizează marcaje rutiere și se montează semne de circulație pe alte drumuri, dar că se face în paralel și pregătirea pentru sezonul de iarnă a drumurilor județene.

Potrivit lui Gheorghe Flutur pentru sezonul de iarnă sunt deja pregătite 5.800 t de nisip și 230 t sare, depuse în 12 baze de deszăpezire cu trei puncte de sprijin,  urmând să se continue aprovizionarea cu întreaga cantitate de material antiderapant estimată a fi necesară pentru asigurarea condițiilor de circulație pe drumurile județene în sezonul de iarnă 2019-2020.

„Am cerut firmelor care răspund de menținerea în stare de funcționare și întreținerea pe timp de iarnă a  drumurilor județene să se asigure că au pregătite toate utilajele, pentru a nu avea surprize”, a spus Flutur. 

El a mai declarat că a  analizat stadiul realizării marcajelor rutiere, a montării parapetelor și a indicatoarelor rutiere.

„Se execută marcaje rutiere pe drumul Broșteni – Stulpicani, precum și în zonele Horodniceni, Mălini și Slatina. Se montează parapete și indicatoare rutiere în zonele Moldovița, Breaza și Izvoarele Sucevei”, a spus președintele Flutur.

El a mai anunțat că se continuă lucrările de asfaltare cât vremea mai permite.

„Am discutat astăzi și despre continuarea lucrărilor de asfaltare, pentru că vremea ne permite, ca niciodată, să asfaltăm în luna noiembrie. Lucrări de asfaltare sunt la Ostra, astfel că pe drumul care trece prin Pasul Puzdra s-au asfaltat în total 25 de kilometri. Am cerut să se tureze motoarele pentru a se finaliza lucrările aici”, a spus președintele Flutur.

El a adăugat că în zona Liteni se lucrează la drumul care face legătura cu județul Botoșani, pe tronsonul Roșcani – Vercicani unde s-a aplicat primul strat de asfalt, urmând ca, începând de sâmbătă, să înceapă lucrările la stratul de uzură.

„Avem lucrări și în zona Câmpulung Moldovenesc, la drumul spre Rarău prin Izvorul Alb. Se lucrează la fundație și elevații ziduri de sprijin din beton, pornind din dreptul pârtiei, spre Pietrele Doamnei”, a spus Flutur.

El a subliniat că în acest an s-a lucrat la drumurile județene mai mult decât erau așteptările.

„Vreau să menționez că anul acesta s-a lucrat mai mult decât ne-am  fi așteptat la un moment dat, și asta pentru că vremea ne-a permis iar firmele s-au ținut de cuvânt”, a conchis președintele Gheorghe Flutur. (T.B.)

loading...