Cătălin Nechifor: Dacă în primul mandat Klaus Iohannis a avut ca principal obiectiv să scape de PSD, în al doilea mandat își va propune să scape de PNL. La PSD nu am nicio speranță pentru că au depus armele, au încetat lupta


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că acum este un moment dificil, în care puterea s-a debalansat și s-a îndreptat total către dreapta.

„În trecut spuneam că nu e bine, nu e democratic, să avem puterea doar la PSD. Iată că acum e cedată, deliberat sau nu, în totalitate la PNL. Au guvernul lor, vor avea președintele lor, vor avea instituțiile lor și cred că vom retrăi momente pe care credeam că le-am dat deja uitării și, din nefericire, asta am simțit-o și în PSD, după 30 de ani de democrație avem un deficit de a înțelege procedeul democratic”, a spus Nechifor .

Liderul sucevean al Pro România a spus că în aceste condiții, cei de la Pro România vor intra foarte puternic în opoziție pentru ca încerca să recalibreze stânga românească și să spună oamenilor din țară că au alternativă.

„Din păcate, PSD și-a pierdut rolul istoric, la distanță de cinci ani pierd jumătate din electori”, a spus Nechifor.

El a explicat că dacă Victor Ponta, candidat PSD, primea în 2014 în primul tur al alegerilor prezidențiale, patru milioane de voturi, acum candidatul PSD a obținut abia spre două milioane de voturi.

Nechifor a adăugat că la Suceava PSD a pierdut 60.000 de voturi din 2014 și până acum

„La Suceava lucrurile vor fi complicate pentru că domnul Flutur domină viața politică, emisarii lui umblă la primarii PSD, la aleșii PSD. Mă tem că există un anumit grad de ascultare, mă tem că există din nou acceptarea unui lider autoritar și lucrul acesta nu are cum să fie bun, dar asta-i viața. Democratic ne alegem pe cei care ne conduc și tot democratic îi schimbăm”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că președintele Klaus Iohannis va avea ca principală preocupare în cel de-al doilea mandat să scape de PNL.

Pro România in conferința de presa la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 14. November 2019

„Domnul Iohannis, așa cum a afirmat, că principala lui preocupare în primul mandat a fost să scape de PSD, cred sincer, că principala lui realizare în mandatul al doilea va fi să scape de PNL pentru că după cinci ani cu un stil de dictatură impusă, cu un stil de conducere foarte autoritară, cu foarte mulți aleși, cu puterea totală în mâinile lor, e clar că vor da chix”, a spus Nechifor.

El a arătat că până atunci va trebui ca Pro România să reziste și va trebui să încerce să reconfigureze spectrul politic.

„Va trebui să încercăm să arătăm că noi, cei din Pro România, avem viziune, avem programe, avem oameni și singura noastră treabă va fi să aducem lângă noi și alți oameni care să creadă în lucrurile acestea”, a spus Nechifor.

El a subliniat că Pro România Suceava are deja structuri puternice și că a demonstrat la alegerile prezidențiale că are potențial destul de important creștere.

„Dacă PSD tot scade, trebuie  să păstrăm un echilibru pe partea stângă. Vom putea asigura garanția că derapajul pe care îl are în cap PNL nu va fi practicat. La PSD nu am nicio speranță. Au depus armele, au încetat lupta, nu au capacitatea să-și găsească lideri cu autoritate, cu putere, cu determinare cu curaj”, a conchis Cătălin Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de