Un bărbat din Marginea, băut și fără permis, a încercat să fugă în trafic de polițiști, după ce a fost înregistrat cu radarul circulând cu viteză excesivă. Acesta a ajuns în arest


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 28 de ani din comuna Marginea a ajuns în arest, fiind cercetat penal pentru mai multe infracțiuni rutiere. Astfel, duminică, în jurul orei 12:00, autoturismul condus de acesta a fost identificat, raza localității Clit, deplasându-se cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum cu limitare la viteza de 50 km/h, abaterea fiind înregistrat cu aparatul radar.

Deși polițiștii au efectuat semnalul regulamentar acustic și luminos și folosind paleta reflectorizantă, conducătorul auto și-a continuat deplasarea către centrul localității Clit.  Aici a virat dreapta și a pătruns pe un drum comunal neclasificat, unde după aproximativ un km a fost blocat de echipajul de poliție.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde urmează a i se recolta mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării în bazele de date a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare.

Totodată, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de către tatăl șoferului, despre faptul că fiul său i-a luat mașina din garaj, fără drept. Bărbatul nu a dorit să depună plângere pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință.

În urma consultării procurorului de serviciu, s-a dispus măsura reținerii șoferului pentru o perioadă de 24 de ore începând cu ora 17.00, după care a fost introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava, iar la  18.11.2019 urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de