Doi adolescenți, fără permis, au fost prinși conducând autoturisme pe drumurile sucevene. Aceștia sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

În data de 17 noiembrie, polițiștii suceveni au identificat două cazuri în care adolescenții, fără permis, conduceau autoturisme pe drumurile publice.

Astfel, în jurul orei 21:10, pe raza comunei Ciprian Porumbescu a identificat în trafic autoturismul marca Opel, condus de un adolescent în vârstă de 17 ani, localnic, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Câteva ore mai târziu, polițiștii au oprit pentru control autoturismul marca Seat cu numărul de înmatriculare provizoriu, care se deplasa sinuos pe DC public neclasificat din satul Todirești, la ieșirea din localitatea Părhăuți spre localitatea Costîna.

Procedându-se la legitimarea conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta este un adolescent de 16 ani, din comuna Bălăceana și nu posedă permis de conducere.

Verificând documentele autoturismului s-a constatat faptul că valabilitatea autorizației de circulație provizorii este expirată din data de 14.11.2019.

În autoturismul dat se afla și tată adolescentului. Acesta, deși cunoștea faptul că fiul său nu deține permis de conducere i-a încredințat auto pentru a-l conduce.

S-a întocmit dosar penal sub  aspectul  comiterii  infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, ale cărui plăcuțe de înmatriculare au fost retrase” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere prin încredințarea vehiculului unei persoane despre se știe că nu deține permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de