Gheorghe Flutur: Guvernul Orban nu doar că nu va opri proiectele PNDL, ci va dezvolta un PNDL 3 pentru extinderea rețelelor de gaze naturale


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că noul Guvern condus de Ludovic Orban va dezvolta un program național de extindere a rețelelor de gaze naturale în țară și că va continua și programele PNDL 1 și PNDL 2.

Flutur a spus că în ceea ce privește Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) Guvernul lui Ludovic Orban nu numai că nu vor fi oprite proiectele derulate, ci le va finanța mai departe și va dezvolta și un PNDL 3 care se va axa cel mai mult pe rețele de gaze naturale.

„E vorba de racordarea României la gaze naturale. În primul rând o abordare serioasă cu gazele din Marea Neagră și acesta este proiectul pe care Klaus Iohannis cere să se întâmple cât de repede, să nu rămânem la mâna rușilor cu importul de gaze și, când ți-e lumea mai dragă, să-l scumpească. Avem resursa noastră în Marea Neagră”, a spus Flutur.

El a spus că extinderea de rețele de gaz va trebui făcută pe un alt program național de dezvoltare locală.

În ceea ce privește proiectele realizate prin cele două programe PNDL președintele Flutur a apreciat că s-au făcut investiții mici, fără impact major, arătând că, spre exemplu, în Ungaria s-a făcut autostradă până în Borș.

„Noi am făcut datorii pentru nimici și nu am absorbit banii europeni gratis. Asta te doare”, a spus Flutur.

El a explicat că lipsa de proiecte majore a făcut ca românii să plece să construiască autostrăzi în Marea Britanie sau în alte țări vestive.

„Vinerea vezi din Rădăuți autocarele Rădăuți-Londra, Rădăuți-Dublin. Acolo nu sunt turiști, acolo sunt mozaicari, faianțari, care se duc să facă autostrăzi în Marea Britanie. Nu am avut înțelepciunea să-i ținem acasă”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de