Președintele Gheorghe Flutur a predat constructorului amplasamentul DJ 178 C Rădăuți – Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca -Vicovu de Sus: Drumul va fi lărgit și se vor aplica trei straturi de asfalt

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a predat, marți, constructorului, amplasamentul pentru realizarea lucrărilor de asfaltare a drumului județean DJ 178 C Rădăuți -Frătăuții Vechi – Frătăuții Noi – Bilca – Vicovu de Sus, în valoare de 8,1 milioane de Euro.

Flutur a spus că prin proiectul de modernizare vor fi asfaltați 21,5 kilometri de drum, se vor realiza 12 poduri și 112 podețe, șanțuri de pământ și rigole carosabile.

„Este un drum foarte circulat, drept care va fi lărgit și se vor aplica trei straturi de asfalt”, a spus președintele CJ Suceava.

El a reamintit că acest proiect de modernizare a drumului județean DJ 187 C a fost scos la licitație de mai multe ori, dar că nu s-a prezentat niciun ofertant din cauza legislației date de PSD care avut ca efect creșterea manoperei și a preturilor la materiale.

„Am fost nevoiți să găsim surse și să punem noi, Consiliul Județean Suceava, o diferență de peste 750.000 lei”, a spus Flutur.

El a mai spus că autoritățile județene sucevene sunt în fază avansată de evaluare a ofertelor pe drumul strategic Suceava – Iași, atât tronsonul Suceava- Ipotești-Bosanci-Udești -Liteni – Dolhasca- limita cu județul Iași, cât și tronsonul Suceava-Moara-Frumoasa- Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Vâlcele-Costâna-Dârmanești.

„Din păcate și aici, din cauza Ordonanței 114/2018 date de Guvernul PSD, procedurile de licitații au durat foarte mult, derularea investiției fiind foarte mult întârziată. După ce Guvernul PSD a refuzat să asigure diferența, am fost nevoiți să facem un împrumut pentru a completa necesarul din fonduri proprii. Iar acum, în sfârșit, avem o veste bună, sunt ofertanți, așa că din primăvară vor începe lucrările și pe acest drum extrem de important”, a conchis președintele Flutur. (T.B.)

loading...