Un scurtcircuit a provocat un incendiu cu pagube de 8.000 de lei într-o gospodărie din Stamate


Intră acum și în grupul de

Bunuri de aproximativ 80 de milioane de lei vechi au fost mistuite într-un incendiu izbucnit sâmbătă seară, în urma unui scurtcircuit la o gospodărie din Stamate. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele au intervenit cu 3 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria Domnicăi F., din localitatea Stamate, comuna Fântânele. Incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 23:33.

Când pompierii au ajuns la faţa locului incendiul se manifesta la bucătăria de vară, construită din lemn cu învelitoare din azbociment şi acoperişul adăpostului pentru animale, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit şi o locuinţă învecinată.

Focul a fost stins la ora 01.40, dar a ars bucătăria de vară pe o suprafaţă de 40 mp, acoperişul adăpostului pentru animale pe o suprafaţă de 60 mp, circa 2 tone plante furajere, circa 500 kg cereale- grâu, porumb, circa 300 kg făină, mobilier şi alte bunuri de uz casnic. De asemenea, s-au degradat pereţii adăpostului pentru animale. Pagubele au fost estimate proprietară la cca. 8.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs de conductori electrici improvizaţi.

Pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa învecinată, în valoare de aproximativ 150.000 lei.


Intră acum și în grupul de