Noi uniforme la SJU Suceava. Vasile Rîmbu a anunțat revenirea la culoarea albă pentru medici și asistenți medicali: Albul rămâne o culoare asociată cu puritatea, seriozitatea și perfecțiunea care sunt idealuri către care tinde Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean Suceava a luat decizia de a schimba uniformele personalului și a le aduce pe aceleași culori în funcție de diversele ocupații din spital.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat că personalul medical, medicii și asistenții medicali, vor purta uniforma tradițională a medicilor, halatul alb, folosit de peste o sută de ani în lumea medicală.

Rîmbu a explicat că din punct de vedere al igienei, halatul alb are două avantaje: petele de sânge sau de murdărie sunt ușor de observat, iar albul nu ridică probleme în sterilizarea la temperaturi ridicate.

El a spus că o altă motivație este legată de știința colorimetriei.

„Potrivit acesteia, albul predispune persoana la dăruire, la deschidere, la deplinătatea gândirii, unitate, integritate și puritate, adică are un efect benefic asupra pacienților.Albul rămâne o culoare asociată cu puritatea, seriozitatea și perfecțiunea. Sunt idealuri către care tinde Spitalul Județean Suceava”, a spus Rîmbu.

El a menționat că uniformele vor fi introduse de la 1 ianuarie 2020.

În cadrul conferinței de presă au fost prezentate și uniformele. Astfel, asistenții medicali de la Maternitate vor purta culoarea roșie, infirmierele din spital vor avea uniforme de culoare albastră, infirmierele Obstetrică-Ginecologie culoarea mov, îngrijitoarele din spital, culoarea verde, îngrijitoarele din Obstetrică Ginecologie, albastru închis.

Medicii și asistenții medicali vor avea uniformă albă, iar asistenții vor avea înscris pe piept ”Asistent Medical”

„Am făcut un efort pentru a le achiziționa, dar vrem să dăm un plus se seriozitate, de aplecare și de respect față de profesie și față de pacienți”, a spus Rîmbu.

El a menționat că sunt achiziționate bluze, pantaloni, fuste, papuci specifici și bonete, suma alocată fiind de 230.000 de lei.(T.B.)


Intră acum și în grupul de