Ambulatoriul Secției de boli infecțioase a SJU Suceava a fost inaugurat după modernizare. Flutur: Spitalul vechi a devenit spitalul nou


Intră acum și în grupul de

Ambulatoriul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Suceava, investiție de peste un milion de euro, a fost inaugurat, miercuri, în prezența președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus că vechiul ambulatoriu era necorespunzător și că a fost necesară această investiție în clădirea care a fost construită în 1893.

El a explicat că primăvara și toamna infiltrațiile puneau probleme mari.

Flutur și Rimbu inspectează Șantierele spitalului județean

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 20. November 2019

Președintele Flutur a spus că fondurile au fost alocate din bugetul CJ Suceava și SJU Suceava, fiind reamenajat demisolul pe o suprafață de peste 1000 de mp.

Șeful Secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, a prezentat noul ambulatoriu, subliniind că are circuite separate pentru adulți și copii și că foarte importantă este montarea unui lift care era necesar pentru pacienți.  

În zona pentru copii sunt două săli pentru internare de zi, supranumite „Sălile fluturașilor” unde se montează branulele, iar sala asistentului medical unde se prepară perfuziile, fiind locul de magie, în această zonă, dar sunt și săli de izolare, consultații, de tratament, sală pentru ecograf, centru antirabic, spațiu pentru logistică și un departament pentru pacienții HIV/SIDA.

Președintele Flutur a constatat că după această modernizare, „spitalul vechi a devenit spitalul nou”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de