Fără a avea bani în cont, un sucevean a emis mai multe file CEC


Intră acum și în grupul de

La propunerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia prin care s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de I. Radu, de 38 ani, din municipiul Suceava, administrator împuternicit la o societate comercială din Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de „emitere a unui CEC fără a avea disponibil la tras”, „emitere a unui CEC cu dată falsă şi căruia îi lipsesc elementele esenţiale cerute de lege”.

Potrivit IPJ Suceava, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat suceveanul, în calitate de administrator împuternicit, în perioada septembrie-octombrie 2008, a emis 4 file CEC în favoarea a două societăţi comerciale fără a avea disponibil în cont, file CEC pe care fie le-a postdatat la data emiterii, fie le-a emis în alb, fără a înscrie elementele esenţiale cerute de lege.

La datele introducerii CEC-urilor la plată, acestea au fost refuzate din cauza lipsei de disponibil, pentru suma de 4.829,30 lei în cazul unei societăţi comerciale din Rădăuţi şi respectiv pentru suma de 14.684,43 lei în cazul unei societăţi comerciale din Salcea.


Intră acum și în grupul de