Pelerinii şi participanţii la “Zilele Sucevei”, supravegheaţi de peste 100 de jandarmi suceveni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zonele în care se desfăşoară, în perioada 24-28 iunie 2009, manifestările cultural-artistice şi întrecerile sportive incluse în programul „Zilele Sucevei”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, în cooperare cu lucrători ai celorlalte structuri de ordine şi siguranţă publică, un număr de 114 jandarmi vor acţiona pentru buna desfăşurare a manifestărilor organizate la nivelul municipiului, urmărind în principal prevenirea încălcării normelor de convieţuire socială, monitorizarea şi descurajarea grupurilor care tulbură ordinea şi liniştea publică, precum şi depistarea şi sancţionarea celor care săvârşesc fapte antisociale.

De asemenea, în timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, un număr de 102 jandarmi asigură, în perioada 23-24 iunie a.c., măsurile de ordine publică la Mănăstirea „Sfântul Ioan” din Suceava, în zona adiacentă a acesteia, precum şi pe durata procesiunii ce se va desfăşura pe străzile municipiului.

„Recomandăm participanţilor la manifestări să respecte precizările organizatorilor şi ale organelor de ordine, să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Sfătuim persoanele care intenţionează să ia parte la manifestările religioase să manifeste calm, înţelegere şi să respecte regulile stabilite pentru accesul la baldachinul situat în incinta mănăstirii”, precizează căpitanul Cornaci.

loading...