Minunea din duba Jandarmeriei din Suceava


Intră acum și în grupul de

A fost 24 iunie şi, după cum e cazul de zeci de ani, de ziua asta se cheamă că la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava se adună mii, poate zeci de mii de pelerini, care vin să se roage. Asta cel puţin teoretic. Din cei peste 15.000 de pelerini număraţi de jandarmi anul acesta ca fiind prezenţi al Suceava, câteva sute au fost oameni de afaceri.

Nu vreau să vă gândiţi neapărat la acel om de afaceri cu diplomatul lângă el, cu ceasul Rolex la mâna stângă şi cu stilou de aur la buzunarul de la piept. Nu chiar. „Oamenii de afaceri” prezenţi miercuri la Suceava aveau ghiuluri de aur, maşini de la TOUAREG în sus ca valoare şi vreo 4-5 copii prost îmbrăcaţi şi extrem de gălăgioşi la pulpa piciorului. Si neveste. Sclipitoare nu alta.

Erau majoritatea din Galaţi şi au venit la Suceava ca să arate lumii cam cât aur poate să ducă o singură dată, pe un singur organism, un rrom (ţigan … pentru cei care nu sunt pudibonzi). Şi credeţi-mă că am văzut sute de grame de aur la gâtul acestor oameni, grame cu care însă nu s-au prea dat „mare” pentru simplul motiv că peste 90 % din cei prezenţi veniseră la SFÂNT din cu totul alte motive şi nu pentru expoziţia de bijuterii.

Se spune că pelerinii care vin an de an la SFÂNT au şi un scop anume, acela de a atinge moaştele care, se spune în tradiţie, ar face minuni. Nu pot nega lucrul acesta şi nici nu îl pot confirma. Un lucru în schimb e foarte clar: pentru câteva zeci de „infirmi” prezenţi pe 24 iunie la Suceava minunea a avut loc. Numai că ea s-a petrecut după ce jandarmii suceveni i-au invitat politicos să urce în dubă şi să se „spovedească”.

Cert este că toţi infirmii care au vizitat marţi şi miercuri duba jandarmeriei din Suceava au ieşit, ca prin minune, vindecaţi şi buni de muncă. Nu picioare rupte, nu lipsă de organe, nu infirmităţi speciale. De ziceai că e Izvorul Tămăduirii nu altceva în maşina aia.

Lăsând deoparte falsele pudori, e clar că jumătate dintre cei veniţi „la produs” pe post de infirmi, sunt de fapt profesionişti în ale prostirii enoriaşilor pe faţă, iar cealaltă jumătate, veniţi pe post de comercianţi, nu a avut altceva în cap decât să facă cât mai mulţi bani de pe urma a ceea ce oamenii numesc religie. Şi vreau să vă spun că se pot face ceva bani. În rest…La Mulţi Ani Suceava şi suceveni !! A fost hramul vostru.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de