Primarul Ion Lungu a luat la rând ministerele pentru a rezolva mai multe proiecte, de la transferul Parcului Șipote la semnarea contractului de finanțare pentru amenajarea zonei de agrement din lunca râului Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, marți, întâlniri cu mai mulți miniștri ai Guvernului pentru soluționarea unor probleme ale municipalității.

Lungu a spus că s-a întâlnit cu trei miniștri și un secretar de stat.

Astfel, una dintre discuții a fost cu Ministrul Mediului, Costel Alexe, cu care a discutat despre emiterea Hotărârii de Guvern pentru transferul pădurilor-parc respectiv pentru Parcul Șipote și Păduricea Zamca în proprietatea municipiului Suceava mai ales că Romsilva a emis avizul în acest sens.

Totodată, el a explicat și situația privind biomasa necesară funcționării centralei termice a Sucevei și a cerut acestuia revizuirea Ordinului de ministru din 2016 astfel încât lemnul de foc să fie inclus în categoria biomasă.

Primarul a purtat discuții și cu Ministrul Dezvoltării Regionale, Ion Ștefan, privind semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele cu finanțare europeană în mod special în ceea ce privește contractul privind reabilitarea zonei urbane Suceava, respectiv proiectul realizării Zonei de agrement din lunca râului Suceava pentru care a fost desemnat și executantul lucrărilor.

Ion Lungu a spus că s-a întâlnit și cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu care a vorbit despre finanțarea lucrărilor de reabilitare a Curții Domnești prin Institutul Național al Patrimoniului, dar și cu Victor Opaschi de la Secretariatul General al Guvernului privind finanțarea a 14 clopote la proiectul Turnul Unirii de la biserica de lângă Palatul de Justiție din Suceava.

„Sunt convins că problemele ridicate își vor găsi rezolvarea ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de