Cușnir consideră că PSD are nevoie de lideri cu viziune, proiecte și idei, dintre cei care nu au livrat iluzii și minciuni partidului: În ultimii ani, partidul a avut prea mulți șefi și nu a avut lideri.


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a apreciat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că salvarea PSD va veni de la liderii din linia a doua ca vor avea proiecte, idei și strategii și nu au livrat până acum iluzii și minciuni partidului.

În același timp, Cușnir vede un pericol în „peremerizarea” PSD dacă partidul va fi preluat de cei care în loc de mesaje s-au rățoit și consideră că PSD a avut prea mulți șefi și nu a avut lideri.

„Salvarea PSD vine de la acei lideri din linia a doua care nu au livrat iluzii și minciuni partidului. Toți cei care au livrat iluzii și minciuni partidului nu mai sunt credibili și nu mai au ce căuta acolo.  Un pericol mare îl văd în „peremerizarea” PSD-ului, dacă PSD va ajunge să fie condus de persoane care au fost în fruntea PRM. Cei care în loc să aibă mesaje de lider s-au rățoit. Nu mai au ce căuta în PSD și în politică”, a spus Cușnir.

El a mai atras atenția că în afară de pericolul PRM-izării PSD și de pericolul îngropării PSD, subliniind că îngroparea, chiar și cu onoruri militare, tot o îngropare este, „un pericol mare este ca România să rămână fără o opoziție credibilă” pentru că o țară fără o opoziție credibilă este pe calea pierzaniei.

Cușnir a mai spus că partidul nu se va putea refonda cu oameni care pun interesele personale și de scurtă durată deasupra intereselor de partid și de țară pe termen lung.

Mie mi-a atras atenția declarația doamnei Dăncilă: Nu îmi dau demisia din șefia PSD. Nu faptul că nu-și dă demisia mă frapează, ci mă pune pe gânduri șefia PSD. Cred că aici este problema. Dumneaei s-a considerat șefa PSD și în ultimul timp prea mulți oameni s-au considerat șefi fără să fie lideri. Aici este diferența principală: liderul știe să mobilizeze masele, liderul insuflă energie. Șeful, în cazul unui eșec dă vina pe alții, caută alți responsabili. În lumea asta, de la Alexandru cel Mare, liderul își asumă înfrângerile. Victoriile sunt ale echipelor, iar înfrângerile ale liderului, pe când șeful caută alți responsabili”, a spus Cușnir.

El a arătat că Viorica Dăncilă a declarat că „primarii nu au tras” în aceste alegeri și el crede că acesta a fost rezultatul absenței unui lider.

Dan Cușnir iese la rampă după înfrângerea in turul 2

Liderul PSD Suceava cere demisia in bloc a întregului CEx al PSD de la centru

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 25. November 2019

„Nu a fost un lider care să îi mobilizeze. Nu a fost un lider în care primarii să creadă. Nu a fost un lider care să dea energie primarilor și membrilor de partid. În teritoriu s-a făcut treabă atât cât se putea face pentru un șef. Pentru un lider îți faci treaba cu devotament, cu energie și îți dai și viața. Pentru un șef, care știi că va da vina pe tine în cazul unui eșec, îți faci treaba, dar așa, ca un roboțel”, a spus Cușnir.

El consideră că nu este importantă schimbarea denumirii partidului ci care sunt liderii care vin cu proiecte, cu idei și strategii.

Mai mult, Dan Ioan Cușnir, a spus că și atitudinea conducerii centrale din ultimii ani față de membrii de partid din teritoriu a fost cea care a condus la rezultatul actual.

Mesajele de la bază nu mai ajung la vârf și, mai mult decât atât, cei din vârf, în ultimii ani, nu mai sunt interesați de mesajele de la baza partidului.  Acesta este unul dintre motivele pentru care actualii șefi ai PSD trebuie să plece”, a spus Cușnir.

Întrebat dacă și liderul organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, ar trebui să demisioneze, el consideră că acesta și-a făcut treaba pentru că organizația județeană suceveană a obținut un rezultat peste media pe țară.

Cușnir a spus că și în municipiul Suceava rezultatul este în media națională.


Intră acum și în grupul de