În județul Suceava s-a desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Au fost aplicate 80 de amenzi


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat o amplă acțiune pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, acțiunea a avut loc în perioada 18-24 noiembrie 2019.

Astfel, au fost efectuate 37 de acțiuni și controale, fiind constatate patru infracțiuni. Prin urmare, au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.150 lei, și au fost confiscați 29,02 mc material lemnos în valoare de 3.571 lei, în vederea stabilirii provenienței.

Una din cele mai semnificative abateri de la lege a fost depistată în data de 21 noiembrie la o societate comercială din comuna Vama. Echipa de control a verificat respectarea prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, a constatat faptul că, agentul economic a expediat din depozit cantitatea de 16,25 m.c. lemn de foc din specia fag fără avize de însoțire, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

De asemenea, echipa de control a mai constatat și faptul că, firma, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele în  aplicația informatică pe linie de silvicultură. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate trei sancţiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,25 m.c. lemn de foc, în valoare de 2.600 lei.


Intră acum și în grupul de