O adolescentă a ajuns la spital după ce a fost acroșată de o mașină în timp ce se deplasa neregulamentar pe marginea unui drum din comuna Valea Moldovei. Șoferița a părăsit fața locului, însă a fost identificată ulterior


Intră acum și în grupul de

O adolescentă de 11 ani a fost acroșată, luni dimineața, pe DJ 177C din comuna Valea Moldovei. Aceasta se deplasa neregulamentar pe marginea drumului. După accident, autoturismul implicat a părăsit fața locului.

Ulterior, polițiștii au identificat autoturismul, ce prezenta avarii, pe raza comunei Valea Moldovei. Totodată s-a stabilit că la volan se afla o tânără de 20 de ani din comuna Capu Câmpului, care a declarat faptul că, nu a oprit la faţa locului, întrucât s-a asigurat că adolescenta nu a suferit leziuni.

De asemenea, din cercetările IPJ Suceava reiese că accidentul a avut loc în jurul orei 07.50. În timp ce conducea autoturismul pe drumul menționat, datorită nepăstrării unei distanţe laterale suficiente în momentul trecerii pe lângă adolescenta care se deplasa neregulamentar pe marginea din dreapta a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers cu vehiculul, tânăra de 20 de ani a acroşat-o uşor cu oglinda retrovizoare.

După producerea accidentului, adolescenta s-a deplasat la domiciliu, de unde a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.

Conducătoarea auto a fost testată de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit faptul că, vinovați de producerea accidentului rutier sunt atât conducătoarea auto, care nu a condus preventiv și nu a păstrat o distanţă laterală suficientă în momentul trecerii pe lângă pieton, cât şi minora care se deplasa neregulamentar pe marginea părţii carosabile.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de