Cinci suceveni au fost trimiși în judecată pentru că au privat de libertate, șantajat și bătut o bonă pe care o suspectau că le-a furat bani și bijuterii


Intră acum și în grupul de

Cinci persoane au ajuns pe banca acuzaților fiind învinuiți că au lipsit de libertate o femeie, care a lucrat la ei în calitate de bonă. Aceștia au șantajat-o și au bătut-o, crezând că femeia le-a furat bani și bijuterii.

Prin urmare, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea lor în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și șantaj.

Potrivit Purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în data de 10 octombrie a.c., în intervalul orar 09:00-12:00, inculpații B.C., B.E.F., B.I. şi C.V.I. au lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată S.A., timp în care au constrâns-o pe aceasta, prin exercitarea de acte de violență fizică și amenințări, să recunoască faptul că, în timp ce a fost angajată în calitate de bonă la familia inculpaților B.C. și B.E.F. şi la inculpatul B.R., ar fi sustras sume de bani şi bijuterii, cu scopul de a o determina să le restituie aceste bunuri, faptele de constrângere fiind exercitate şi de inculpatul B.R..

Din modul şi împrejurările în care au fost săvârşite faptele, rezultă faptul că inculpații au acţionat cu intenţie directă, prevăzând rezultatul socialmente periculos al faptelor şi urmărind producerea acestuia prin săvârşirea faptelor.

Astfel, dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Sursa precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Intră acum și în grupul de