Fonduri europene pentru proiectele inițiate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava. Va fi modernizat și dotat laboratorul psihologic, va fi construită o pistă de pregătire colectivă, va fi cumpărată o autospecială, iar grupa de intervenție antiteroristă va fi dotată cu materiale specifice


Intră acum și în grupul de

La sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Suceava și în orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina au fost semnate, marți,  contractele de grant pentru două proiecte finanțate prin programul de finanțare PCT Interreg România-Ucraina 2014-2020, ale căror beneficiari sunt Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și Garda Națională a Ucrainei.

Proiectele (RO-UA TP și RO-UA SITC) se înscriu în Prioritatea 4.3 a programului de finanțare – Prevenirea și combaterea criminalității organizate și cooperarea polițienească și au ca obiectiv principal creșterea siguranței și securității cetățenilor care trăiesc în regiunile zonei comune de frontieră și în special identificarea soluțiilor optime în ceea ce privește lupta împotriva crimei organizate din regiune.

 Acestea urmăresc consolidarea capacităților de formare a grupei de acțiuni speciale prin dezvoltarea unor programe complexe de pregătire fizică și de evaluare psihologică și consolidarea capacității instituționale și tehnice de a interveni în sprijinul structurilor specializate care luptă împotriva crimei organizate.

Activitățile propuse în cadrul proiectului, pentru partea română, vizează modernizarea și dotarea laboratorului psihologic al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, construirea unei piste de pregătire colectivă, organizarea unor schimburi de experiență și antrenamente comune, achiziționarea unei autospeciale și dotarea grupei de intervenție antiteroristă cu materiale specifice.

               Perioada de implementare a proiectelor este de 18 luni, iar bugetul de care va beneficia partea română va fi de 110.000 euro.


Intră acum și în grupul de