O furtună de proporţii a făcut ravagii în municipiul Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Furtuna care s-a abătut marţi seară asupra judeţului a făcut prăpăd în municipiul Rădăuţi. Localnicii spun că vijelia a durat doar 10 minute, dar că nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor. În jurul orei 19.30, din cauza ploii, însoţite de grindină şi de vânt puternic, au fost afectate mai multe zone ale oraşului. Astfel, sute de copaci au fost rupţi sau smulşi din pământ, zeci de case au rămas fără acoperişuri, care fiind purtate de vânt au avariat mai multe autovehicule.

Patru echipaje de pompieri au intervenit toată noaptea pentru a degaja căile de acces rutiere şi feroviare, care au fost blocate datorită căderilor de arbori. Traficul feroviar a fost închis pentru două ore pe ruta Putna-Rădăuţi şi tot aproape două ore rădăuţenii au rămas fără curent electric, reţeaua electrică fiind afectată. Parcul Central Rădăuţi a fost în mare parte distrus, iar Mănăstirea Bogdana, din oraş, a rămas fără acoperiş, acesta fiind smuls de vânt şi purtat pe o distanţă de mai bine de 300 de m. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Furtuna de marţi seară a făcut pagube şi pe raza comunelor Bilca, Falcău, Fântânele şi Dolhasca, unde zeci de copaci au căzut pe carosabil şi a fost afectată reţeaua electrică.

Echipe ale EON, ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, secţia Drumuri Naţionale Suceava sunt în zonele afectate, unde acţionează pentru remedierea situaţiei.

S-au întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate, urmând a se dispune în continuare măsuri pentru intrarea în normalitate.

Totodată, se vor constitui echipe pentru evaluarea pagubelor.


Intră acum și în grupul de