Contractul de finanțare a Zonei de agrement în lunca râului Suceava va fi semnat în următoarele zile, a anunțat primarul Ion Lungu. El spune că imediat va fi emis ordinul de începere a lucrărilor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, Ion Ștefan, în următoarele două-trei zile urmează să fie semnat contractul de finanțare pentru realizarea Zonei de agrement din lunca râului Suceava.

Lungu a spus că a clarificat cu ministrul situația.

„Cred că în următoarele zile vom semna acordul de finanțare”, a spus primarul.

El a arătat că după semnarea acordului urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor mai ales că a fost organizată licitație pentru această lucrare ce va fi realizată de firmele General Construct și Art Peisaj.

Valoarea ofertei câștigătoare este de 12,88 milioane de lei, față de valoarea de plecare care a fost de 12,94 milioane de lei.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru bicicliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.

Amintim că viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat recent, când a participat, în Finlanda la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe orașe europene, că idei inovative preluate din experiența în gestionarea spațiilor verzi partenerul din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava (T.B.)  


Intră acum și în grupul de