Flutur anunță că va semna contractul de finanțare pentru proiectul european de apă-canal de 240 de milioane de euro așteptat de peste 200.000 de suceveni: De trei ani așteptăm să putem porni acest proiect


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, în cadrul ședinței solemne de Ziua Bucovinei că a primit o veste bună de la Guvernul României.

El a spus că în data de 16 decembrie va fi semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea sistemelor de apă-canalizare pentru 14 localități sucevene în valoare de 240 de milioane de euro și care se adresează unui număr de circa 220.000 de locuitori.

„Este o veste foarte bună”, a declarat Gheorghe Flutur care a menționat că de trei ani așteaptă să fie semnat acest proiect din Programul Operațional Infrastructura Mare și să se înceapă lucrările.

În ultimii ani președintele Gheorghe Flutur a criticat Guvernul PSD pentru că a amânat, fără motive, semnarea acestui contract pentru un proiect deosebit de important pentru județul Suceava.

Prin proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Suceava”  promovat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) se propun investiții pentru modernizarea sistemelor de apă și apă uzată în 14 localități din județul Suceava respectiv în localitățile: Suceava, Șcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Sucevița, Putna, Dolhasca și Mitocul Dragomirnei, de care vor beneficia peste 200.000 de locuitori ai județului


Intră acum și în grupul de