Spray lacrimogen și cătușe folosite de polițiștii suceveni pentru imobilizarea unui șofer băut din Marginea care a refuzat să oprească la semnalele Poliției și a devenit recalcitrant când a fost prins


Intră acum și în grupul de

Un echipaj de poliție din Marginea a fost nevoit să folosească spray lacrimogen și cătușe pentru imobilizarea unui bărbat din Marginea care a condus băut și a refuzat să oprească la semnalele Poliției.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara în jurul orei 23.15, în timp ce acționa pe DN 2E din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune.

După circa 50 de metri, conducătorul auto a efectuat un viraj la stânga și a oprit pe șanțul din dreptul unui imobil, după care a coborât din mașină cu intenția de a intra în curte, însă a fost prins de polițiști.

Întrucât se manifesta agresiv verbal și fizic și nu s-a conformat somațiilor, polițiștii au folosit mijloacelor din dotare, respectiv spray-ul iritant lacrimogen și cătușele, conducătorul auto fiind imobilizat.

Bărbatul, un localnic de 32 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)


Intră acum și în grupul de