Mii de suceveni la parada de Ziua Națională. Gheorghe Flutur: E nevoie de mai multă unitate, să simțim mai multă Europă la noi acasă și să acționăm pentru întoarcerea celor care au plecat în străinătate din cauza greutăților


Intră acum și în grupul de

Mii de suceveni au asistat, duminică, la parada militară organizată în zona centrală a municipiului  Suceava, între participanți fiind prezenți reprezentanți ai administrației publice locale și parlamentari.

La manifestările organizate în municipiul Suceava de Ziua Națională au participat numeroși suceveni între care foarte mulți copii care au așteptat defilarea trupelor Ministerului de Interne și a tehnicii militare a acestor unități.

În spațiul rezervat pentru oficialități au stat împreună subprefectul Silvia Boliacu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședinții CJ Suceava Gheorghe Niță și Viorel Seredenciuc, primarul Sucevei, Ion Lungu,  viceprimarii Sucevei Lucian Harșovschi și Marian Andronache, vicepreședintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan,   senatorii PSD Ioan Stan, Virginel Iordache și Ilie Niță, deputatul Forței Naționale Alexandru Băișanu, dar și consilieri județeni și locali și șefi de instituții deconcentrate.

Reprezentanții administrației locale, parlamentarii și  reprezentanți ai diferitelor instituții din județ au asistat la slujba oficiată de IPS Pimen Suceveanul prin care s-au înălțat rugăciuni de mulțumire de Ziua Națională.

Ulterior, subprefectul de Suceava, Silvia Boliacu, a transmis mesajul premierului Ludovic Orban, fiind urmărită cu atenție de soțul ei, Constantin Boliacu, șeful Casei Județene de Pensii care a și filmat momentul cu telefonul mobil.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj de unitate care să conducă, prin acțiunile tuturor, la mai multă Europă aici pentru ca cei plecați la muncă în străinătate să se poată întoarce în țară.

„La mulți ani frați români, frați suceveni”, a spus Gheorghe Flutur care a felicitat că foarte mulți suceveni au venit să asiste la acest eveniment de Ziua Națională.

„Am avut un sentiment că e o lecție de istorie cu atâți copii veniți să vadă în direct manifestările de Ziua Națională”, a spus Flutur.

El a felicitat și părinții și copiii prezenți, arătând că deși nu e foarte cald afară prezența este mare.

„De aici începe patriotismul și nevoia de patriotism pentru că de Ziua Națională cred că de asta trebuie să vorbim mai mult și mai apăsat”, a spus președintele Flutur.

El a amintit că în urmă cu trei zile s-a serbat Ziua Bucovinei și a subliniat că dacă nu era unirea Bucovinei cu țara, 1 decembrie nu se putea numi Zi Națională.

„Dacă dăm timpul înapoi și suntem bucuroși și mândri de ziua de azi sunt convins că trebuie să ne gândim ce e în sufletul celor din Nordul Bucovinei și din Basarabia care au stat în România Mare doar 22 de ani. De aceea, obligația noastră de frate este să nu fim egoiști și să luptăm ca și drumul lor să fie spre Uniunea Europeană unde să ne întâlnim cu toții”, a spus Gheorghe Flutur.

El a subliniat că de Ziua Națională trebuie transmis un mesaj de unitate care trebuie și înfăptuit începând cu oamenii politici.

Parada militară de Ziua Naționala a României – Suceava 1 Decembrie 2019

Gepostet von NewsBucovina.ro am Sonntag, 1. Dezember 2019

„De Ziua Națională mai trebuie spus ceva și de mâine trebuie făcut, mai ales de noi, oamenii politici.  Mai multă unitate. E nevoie de asta și trebuie să înceapă de la noi. România, în 30 de ani după Revoluție a cunoscut multe modificări în bine, dar cred că a venit vremea să ne bucurăm mai mult că suntem membri ai Uniunii Europene și să simțim mai multă Europă la noi acasă. Mulți români au plecat afară și nu au plecat de bine, au plecat din cauza greutăților. Și către ei trebuie să ne îndreptăm gândul și noi cei de aici, de acasă, să facem mai mult ca ei să se întoarcă”, a spus Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus la rândul său că 1 decembrie este o zi cu foarte multe semnificații istorice, dar că este și o zi în care trebuie să privim spre viitor cu încredere și cu speranță.

El a arătat că de la 1 decembrie 1918 România este un stat liber și democrat în Europa, dar că acest deziderat s-a realizat greu, fiind o luptă de secole a înaintașilor, nominalizându-i pe Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, dar și mari bărbați de stat din 1918 ca premierul I.C. Brătianu sau Regele Ferdinand, Iuliu Maniu sau Vasile Goldiș.

Primarul a subliniat că înaintașii ne-au lăsat o moștenire care trebuie prețuită și dată mai departe generațiilor viitoare.

Lungu a mai spus că românii s-au unit în momente cheie, dar că, din păcate, astăzi, nu mai sunt la fel de uniți ca în trecut și consideră că e nevoie ca oamenii politici să acționeze pentru a reuși să realizeze unitatea de altă dată a românilor.

Cei prezenți au depus apoi coroane de flori la troița din apropierea Bisericii Învierii după care a fost prezentată parada militară.


Intră acum și în grupul de